Konzorcium A.R.K. technické služby žiada dvoch bratislavských poslancov o ospravedlnenie

24. 3. 2015

Konzorcium konštatuje že verejne šírené výroky poslancov Borguľu a Uhlera o tom, že A.R.K. technické služby fakturuje mestu Bratislava za vykonané práce viac, ako v skutočnosti urobí a preto je daný dôvod na odstúpenie mesta od zmluvy, poškodili a poškodzujú dobré meno konzorcia aj firiem, ktoré ho tvoria.

„Poslanci Borguľa a Uhler vedeli a vedia, že kontrola, kedy si mesto nechalo spraviť nové GPS zameranie preukázala, že pravdou je opak a konzorcium fakturovalo mestu o 13 423,454,-€ menej, ako malo nárok“, povedal konateľ A.R.K. technické služby Jan Ludvík a dodal, že konzorcium očakáva, že poslanci sa za tieto výroky ospravedlnia na najbližšom zasadaní bratislavského mestského zastupiteľstva 26.marca 2015. V prípade kedy sa tak nestane, je konzorcium pripravené domáhať sa ochrany svojej povesti a dobrého mena súdnou cestou.

Podľa Ludvíka ide o neštandardný krok, ktorý je ale podľa jeho slov vynútený. Šéf konzorcia dodal, že oboma poslancami vyslovená lož spôsobila, že poslanci mestského zastupiteľstva mohli nadobudnúť dojem, že konzorcium podniká podvodným spôsobom. „Toto je pre nás neakceptovateľné“, povedal Ludvík a dodal, že na informačnom workshope, ktorý firma pripravila pre poslancov mestského zastupiteľstva boli mnohí poslanci prekvapení tým, aká je reálna situácia.

„Absolútna väčšina poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva má úprimnú snahu riešiť problémy mesta, aj problémy zimnej údržby. Nemôžeme preto akceptovať, aby boli takýmito klamstvami zavádzaní a musíme sa brániť“, povedal na záver Jan Ludvík.