A.R.K. technické služby víta návrhy bratislavského primátora na zefektívnenie zimnej údržby ciest

12. 2. 2015

Konzorcium podporuje aj zavedenie GPS kontroly pohybu svojej techniky po meste a súhlasí s tým, že na vlastné náklady vybaví všetky svoje mechanizmy zariadeniami, ktoré to umožnia. Podľa Méraiovej je len dobre, keď budú tieto údaje k dispozícii na internetovej stránke a úplne najlepšie by bolo, keby ku nim mali prístup aj občania Bratislavy.

A.R.K. technické služby zároveň odmieta populistické tvrdenia niektorých poslancov mestského zastupiteľstva o predražovaní svojich služieb. Konzorcium trvá na svojom stanovisku, že ceny za ktoré poskytuje svoje služby sú pre mesto priaznivé a v porovnaní s predchádzajúcimi dodávateľmi lacnejšie. Spoločnosť pripravuje pre poslancov odborný workshop, kde chce predstaviť aj ďalšie návrhy na zefektívnenie údržby ciest v hlavnom meste.

„Predovšetkým je dôležité, aby sme vychádzali z reality a skutočných faktov. Rozhodli sme sa preto osloviť všetkých poslancov mesta a doručiť im skutočné a pravdivé informácie, na základe ktorých môžeme zmysluplne diskutovať o možných zlepšeniach v prospech občanov“, povedala Ester Méraiová a dodala, že termín workshopu spoločnosť oznámi v krátkom čase potom, ako zistí aké sú časové možnosti väčšiny mestského zastupiteľstva.